Luksusproblem for BMW i3

2000 kunder står på venteliste. De siste får i 2015.

BMW i3 er en bil mange ønsker, men ikke alle får.  Foto: BMW
BMW i3 er en bil mange ønsker, men ikke alle får. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW opplever stadig voksesmerter med tanke på deres nye miljøhjertebarn, BMW i3. Nå er det kommet for en dag at produksjonstakten ikke står helt i stil med ordreinngangen. Bare i Norge står 2000 kunder på venteliste. Noen av disse får antagelig ikke bilene før i 2015.

- Jeg kan forsikre om at vi gjør alt vi kan sammen med fabrikken for å løse dette, sier administrerende direktør Vincent Salimon i BMW Norge.

Han utdyper at de selvsagt ikke er fornøyd med situasjonen, selv om han ikke vil benytte ordet krise.

Men det er liten tvil om at det er leveringsproblemer i den norske BMW-leiren. Det var bransjenettstedet Bilnytt som først meldte om leveringsproblemene for den nye elbilen, som vi nylig testet her på DinSide.

BMW innrømmet da at interessen fullstendig hadde overgått deres forventninger, noe som trolig skyldes den svært gunstige prisen.

For når omtrent 2000 kunder har strømmet til for å tegne kontrakt på den nye bilen, så har utfordringene tårnet seg opp.

Kundene har ikke blitt fulgt opp med informasjon om når bilen kommer, og forhandlerne har ikke visst når kundene kan bestemme seg for farge og utstyr. I stedet for å få 150 biler til Norge i år, kommer det kun rundt 50 eksemplarer. Neste år håper importøren å kunne levere 1500 biler. Det betyr at cirka 500 i3-kunder kanskje ikke får bilen sin før i 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.