Lukter airconditionen din tåfis?

Det er et tegn på at noe er galt.

SURT: Sure dufter i bilen kan være et tegn på at du bør gjøre noe med klimaanlegget ditt. Foto: Colourbox.com/DinSide
SURT: Sure dufter i bilen kan være et tegn på at du bør gjøre noe med klimaanlegget ditt. Foto: Colourbox.com/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tåfis er sjelden et tegn på at noe er bra. Normalt er stanken knyttet til sure tær og joggesko, men av og til kan du kjenne duften i unaturlige omgivelser.

Dersom du kjenner stanken i bilen, og er helt hundre prosent sikker på at det ikke er dine egne føtter eller passasjerenes skyld, så gjør du lurt i å sniffe litt ekstra på airconditionen.

Dette kan dette nemlig være et tegn på at klimaanlegget ikke fungerer som det skal, ifølge Naf.

Forbered deg: Dette bør du ha med i bilen i vinter

Kan føre til allergi

Den vonde lukten skyldes at bakteriefloraen og mikroorganismer yngler rundt fordamperen i klimaanlegget, og kan faktisk forårsake allergiske reaksjoner hos folk.

Så hva bør du gjøre? Gå til krig mot mikroorganismene og desinfisere fordamperen. Naf råder også folk til å rense både luftkanaler og luftdyser, for å kvitte deg med eventuelle bakterier.

Det er normalt at klimaanlegget blir dårligere til å kjøle med alderen, spesielt dersom det er tre til fire år gammel eller mer. Et tørkefilter i klimaanlegget skal forhindre at det blir økt fukt i anlegget, og det anbefales at du skifter det ut fra to til tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer