Lurte bomringene i tre år

Ble tatt på fersken.

TATT PÅ FERSKEN: Harstadmannen ble tatt på fersk gjerning av en sivil politipatrulje. Nå er denne skiltmekanismen inndratt av politiet. Foto: Politiet
TATT PÅ FERSKEN: Harstadmannen ble tatt på fersk gjerning av en sivil politipatrulje. Nå er denne skiltmekanismen inndratt av politiet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er harstadmannen tiltalt for å ha svindlet bompengeselskapene gjennom flere år, melder Nordlys. Med hjelp av en fastmontert skiltmekanisme som skjulte bilens kjennemerke, kjørte mannen fra januar 2019 til 19. april 2022 uten å bli registrert ved bomringene.

- Ved hjelp av en fjernkontroll inne i bilen kunne han dekke til kjennemerket og holde dette skjult og derved ikke kunne registreres gjennom elektronisk avlesing eller foto, står det i tiltalen mot ham ifølge iHarstad.

Mekanismen gikk på strøm og en motor fikk skiltplata til å rotere, som igjen dekket skiltet med en metallplate.

- Dette medførte tap for Fremtind og for Bompengeselskapet NORD, står det videre i tiltalen.

Avisa skriver videre at statsadvokaten mener at mannen har brutt tre ulike straffebestemmelser: Ødelagt eller unndratt deler av et dokument, for å ha påvirket resultatet av en automatisert databehandling og for å ha kjørt uten lovlige kjennemerker.

I fjor meldte iHarstad at mannen ble tatt på fersk gjerning av en sivil politipatrulje.

- Jeg har ikke vært borti lignende saker, sa operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Eirik Kileng, til avisa da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer