Lurte bomringene i tre år

Ble tatt på fersken.

TATT PÅ FERSKEN: Harstadmannen ble tatt på fersk gjerning av en sivil politipatrulje. Nå er denne skiltmekanismen inndratt av politiet. Foto: Politiet
TATT PÅ FERSKEN: Harstadmannen ble tatt på fersk gjerning av en sivil politipatrulje. Nå er denne skiltmekanismen inndratt av politiet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er harstadmannen tiltalt for å ha svindlet bompengeselskapene gjennom flere år, melder Nordlys. Med hjelp av en fastmontert skiltmekanisme som skjulte bilens kjennemerke, kjørte mannen fra januar 2019 til 19. april 2022 uten å bli registrert ved bomringene.

- Ved hjelp av en fjernkontroll inne i bilen kunne han dekke til kjennemerket og holde dette skjult og derved ikke kunne registreres gjennom elektronisk avlesing eller foto, står det i tiltalen mot ham ifølge iHarstad.

Mekanismen gikk på strøm og en motor fikk skiltplata til å rotere, som igjen dekket skiltet med en metallplate.

- Dette medførte tap for Fremtind og for Bompengeselskapet NORD, står det videre i tiltalen.

Avisa skriver videre at statsadvokaten mener at mannen har brutt tre ulike straffebestemmelser: Ødelagt eller unndratt deler av et dokument, for å ha påvirket resultatet av en automatisert databehandling og for å ha kjørt uten lovlige kjennemerker.

I fjor meldte iHarstad at mannen ble tatt på fersk gjerning av en sivil politipatrulje.

- Jeg har ikke vært borti lignende saker, sa operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Eirik Kileng, til avisa da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.