Lydløs fart i sjelden Saab

Med 9-3 ePower kaster Saab seg med på elbilbølgen. Men de nøyer seg med 70 testbiler i første omgang.

EPower er en helt vanlig 9-3, med unntak av drivlinjen Foto: Saab
EPower er en helt vanlig 9-3, med unntak av drivlinjen Foto: Saab Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saab er i ferd med å stable seg på beina for alvor etter smellen i forbindelse med finanskrisen. Nå ser man fremover og starter testingen av det som trolig kommer til å bli fremtidens biltype, nemlig elbiler.

Administrerende direktør i Saab, Jan Åke Jonsson, uttaler i forbindelse med visningen av denne bilen at man er fast bestemt på å være til stede i dette viktige og voksende segmentet. Jonsson hevder at elbilsalget vil ligge på rundt en halv million biler i 2015.

For bilprodusentene har bestemt seg - snart kjører du også elbil

Testes fra neste år

70 elbiler fra Saab skal altså settes i vanlig trafikk, og dette skjer i Sverige i 2011 og 2012. Hundrevis av brukere skal ifølge Saab verves for å utføre dette daglige testarbeidet gjennom to år. Erfaringene samles så inn, blant annet ved hjelp av en svart boks som sitter i bilen og loggfører data fra bruksmønsteret og bilens status. Denne informasjonen vil så kunne være tilgjengelig for utviklingen av en eventuell produksjonsmodell for det vanlige åpne markedet.

Les om Nissan Leaf som kommer neste år her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer