Lynet slo ned i London

Lightning Car Company avduket sin elektriske sportsbil i London.

Publisert
Sist oppdatert

Selskapet, som ble grunnlagt i 2006, annonserte denne bilen for et drøyt år siden og begynte å ta imot bestillinger i fjor høst.

Fire el-motorer

Hva dreier det seg om? Jo, en fullblods el-sportsbil utstyrt med en el-motor i hvert hjul, noe som ifølge produsenten og dens daglige leder Chris Dell skal sørge for hyper-effektiv fremdrift og utmerkede kjøreegenskaper. Batteripakken er fordelt på en slik måte at vektfordelingen blir nær perfekt for en super-rask sportsbil: 48%foran og 52 % bak.

Oppsiktsvekkende el-teknologi

Batteripakken (30 enheter), skal forsynes av AltAir Nano som benytter seg av nanoteknologi for å få til mer stabil og kompakt lagringsløsning. Den skal ha en levetid på 12 år og fortsatt ha 85% av sin kapasitet i behold etter 15.000 oppladinger. Påstanden om at batteripakken skal kunne lades på under et kvarter er oppsiktsvekkende når vi ser de ytelsene bilen hevdes å kunne klare: Med tilsvarende 700 hestekrefter maksimal effekt skal bilen greie å akselerere fra 0 til 100 km/t på mellom fire og fem sekunder. Toppfarten skal være begrenset til cirka 215 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer