Lynrask kabriolet

Skal du ha kabriolet som topper 300 km/t, begynner utvalget mildt sagt å bli begrenset. En bil du ikke kommer utenom er Porsche 911 Turbo Cabriolet. Med 480 hk er den god for hele 310 km/t – med taket nede!Tekst og foto: Arnstein Landsem

Publisert
Sist oppdatert

DINSIDE.NO: Porsche 911 Turbo Cabriolet er egentlig ikke verdens største nyhet. Forskjellen fra den ”vanlige” utgaven med tak er nemlig minimal.

Mest opplagt er selvsagt det faktum at taket går opp og ned. Den softe cabriolettoppen veier 42 kilo og går opp på 20 sekunder. Det går like fort ned, og den betjenes via en knapp i hastigheter opp til 50 km/t. (Du kan også betjene det via fjernkontroll eller kjøpe en hardtop som veier 33 kg. Begge deler er ekstrautstyr)

Kjører du over 120 km/t (og det gjør du i denne bilen!), flytter bakvingen seg ut 65 millimeter for å gi like godt marktrykk som kupémodellen.

Store bilder finner du her.

Overboost gir ekstra krefter

Motoren er den ”vanlige” sekser-bokseren på 3,6 liter. Den yter 480 hestekrefter ved 6.000 omdreininger. Enda mer imponerende er dreiemomentet som er på hele 620 newtonmeter fra 1.950 opp til 5.000 omdreininger. Det betyr et superkraftig bunndrag opp gjennom hele registeret.

911 Turbo er ingen lettvekter, og veier solide 1655 kg. Det betyr at du neppe redder miljøet. Tung bil og kraftig motor gjør at CO2-utslippet er på solide 309 gram per kilometer. Motoren redder heller ikke lommeboken din, da snittforbruket ligger på 1,29 liter per mil. Dessuten: Du skal ikke trykke så altfor hardt på gassen, før forbruket øker vesentlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer