Lysende ideer på høstmørke veier

VisionPlus er det ambisiøse navnet på "årets nye pærer" fra Philips. I følge produsenten selv skal disse kunne gi 50 prosent mer lys på veien, og 10 - 20 meter lengre lysstråle sammenlignet med en standard pære.

Publisert

Hva de mener med en "standard pære" er noe mer uklart i denne sammenhengen. DinSide utførte i fjor en test av ulike typer lyspærer som viser til dels store forskjeller i avgitt lys på vanlig vei, og denne testen viste at det heller ikke nødvendigvis er noen sammenheng mellom pris og kvalitet, selv om det gjennomgående var slik at de aller rimeligste lyspærene ga svært mye dårligere lys.

Hele testen kan du lese 8432">på denne lenken.

Nytt i år

VisionPlus er det fulle navn på årets nyvinning fra Philips. Det spesielle med denne halogenpæren (leveres som både H7 og H4 pære) er at den har blåfarget glass rett under reflektoren. Dette sørger for å gi en annen fargetemperatur (se egen forklaring i bunn av artikkelen) på lyset enn om glasset hadde vært helt klart.

Dette gir et hvitere lys enn du er vant med fra en vanlig halogenpære med klart glass. Slikt lys reflekter bedre, og gir normalt bedre lys når det er mørkt og eller vått på høstveiene.

…men så enkelt var det ikke

Så skulle man kanskje tro at det bare var for alle lysprodusenter å sette i gang med blått glass på sine halogenpærer. Det er en grunn til at dette ikke skjer, og det er en grunn til at flere produsenter også tilbyr pærer med gyllent eller gult glass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer