Varsellamper i bil

Lyser denne lampen på dashbordet?

Da bør du svinge innom nærmeste bensinstasjon og ta en sjekk av hjulene dine!

BØR SJEKKES: Varsellampen for lavt dekktrykk kan lyse ved plutselig temperaturfall, fordi luften komprimeres og trykket i dekkene faller. I verste fall kan du ha punktert. Foto: Naf
BØR SJEKKES: Varsellampen for lavt dekktrykk kan lyse ved plutselig temperaturfall, fordi luften komprimeres og trykket i dekkene faller. I verste fall kan du ha punktert. Foto: Naf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I overgangen mellom høst og vinter svinger temperaturen ofte, og da kan plutselig den gule varsellampen for lavt dekktrykk dukke opp på displayet på dashbordet.

Når temperaturen faller brått, er det nemlig slik at trykket i dekkene også faller.

- Dekktrykk-varselet er imidlertid noe som kan oppleves irriterende, for det dukker ofte opp når temperaturen svinger mye. Dukker lampen opp, er det likevel viktig å ikke ignorere det, men sjekke tilstanden til dekkene, sier Nils Sødal i Norges Automobilforbund (Naf).

Kan bety at du har punktert

Riktig lufttrykk i dekkene er viktig for å ha bra veigrep. I tillegg reduserer det slitasjen på dekkene dine og gir deg mindre utgifter til drivstoff. Hensikten med sensoren er rett og slett å øke trafikksikkerheten og redusere drivstofforbruket.

- Lyser varsellampen mens du er på veien, er det viktig å stoppe og sjekke om du har punktert. Har du ikke det, betyr det at du har for lite trykk i dekkene, og du bør snarest ta turen innom bensinstasjonen og sjekke dekktrykket, fortsetter Sødal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer