Tesla Roadster 2

Må betale 2 millioner for å reservere super-Tesla'en

De som vil ha Tesla Roadster Founder-edition må reservere 2 millioner kroner for en bil som i beste fall kommer i 2020.

LANSERTE SUPERELBILEN: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS
LANSERTE SUPERELBILEN: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS Vis mer
Publisert

​​2.040.000 kroner er beløpet Tesla Norge krever reservert, for at du som kunde skal få stå på venteliste til den kommende superelbilen Tesla Roadster 2 Founder-edition, fra Amerika.

To millioner kroner. For en bil som kanskje kommer i 2020. For en bil som i USA vil koste 250.000 dollar. Tirsdagens valutakurs viser at prisen i norske kroner blir 1.967.000.

Og det kan bli en stund å vente på elbilen. I alle fall om Tesla skulle få liknende problemer som Opel, som fikk to års ventelister og måtte stoppe salget av sin Ampera-e.

Her er forklaringen på hvorfor Opel slet med å levere Ampera-e.

Om prisen for Tesla Roadster 2 blir noenlunde lik i Norge – kan kundene med andre ord ha reservert mer penger for bilen enn hva den kommer til å koste, allerede mer enn to år før de får den.

Rimeligere standardmodell

Vel å merke vil det bare bli produsert 1.000 eksemplarer av Founder-edition. De fleste som bestiller bilen vil nok investere i en standardmodell.

Den koster 50.000 dollar mindre i USA, 1.573.000 norske kroner. For å få den utgaven er det nok å reservere bare 409.000 kroner.

Tesla Norge henviser kun til sine hjemmesider på spørsmål om bilen. Dermed får vi ingen svar på hva man får ekstra i Founder-edition.

De vil heller ikke svare på spørsmål om 2 millioner kroner er mye penger å reservere, for en bil til samme pris som kanskje kommer i 2020.

– Vi har ikke noe mer informasjon om Roadster enn det som står på nettsidene, dessverre, gjentar kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge overfor Dinside.

Tesla Roadster 2 - Spesifikasjoner som standard*

Akselerasjon (0–100 km/t)2,1 sek.
Akselerasjon 1/4 mile8,8 sek.
Topphastighet400 km/t +
Dreiemoment10.000 Nm
Rekkevidde1.000 km
Seter4
FirehjulsdriftJa
Standard-modell reservasjonkr. 409.000
Reservasjon av Founder-Series (1.000 tilgjengelig)kr. 2.040.000
*Kilde: Tesla.com

Historisk bil

Det er all grunn til å ha høye forventninger til Tesla Roadster 2. Den vil nemlig bli verdens raskeste fra null til hundre, få en topphastighet på over 400 km/t, samtidig som den får tidenes rekkevidde for en elbil – hele 1.000 kilometer!

- INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge henviser til Teslas hjemmesider for informasjon om Roadster 2.
Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix
- INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge henviser til Teslas hjemmesider for informasjon om Roadster 2. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix Vis mer

Tidligere denne uka sendte Elon Musk og Falcon X den første generasjonen Tesla Roadster til verdensrommet, som første bil noensinne – i alle fall om man ser bort fra Mars Rover og eventuelt liknende kjøretøy.

Stuntet hylles verden over som et genialt markedsføringsknep.

Her er vårt førsteinntrykk av første generasjon Tesla Roadster, en sensasjon på fire hjul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer