Tesla Roadster 2

Må betale 2 millioner for å reservere super-Tesla'en

De som vil ha Tesla Roadster Founder-edition må reservere 2 millioner kroner for en bil som i beste fall kommer i 2020.

LANSERTE SUPERELBILEN: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS
LANSERTE SUPERELBILEN: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS Vis mer
Publisert

​​2.040.000 kroner er beløpet Tesla Norge krever reservert, for at du som kunde skal få stå på venteliste til den kommende superelbilen Tesla Roadster 2 Founder-edition, fra Amerika.

To millioner kroner. For en bil som kanskje kommer i 2020. For en bil som i USA vil koste 250.000 dollar. Tirsdagens valutakurs viser at prisen i norske kroner blir 1.967.000.

Og det kan bli en stund å vente på elbilen. I alle fall om Tesla skulle få liknende problemer som Opel, som fikk to års ventelister og måtte stoppe salget av sin Ampera-e.

Her er forklaringen på hvorfor Opel slet med å levere Ampera-e.

Om prisen for Tesla Roadster 2 blir noenlunde lik i Norge – kan kundene med andre ord ha reservert mer penger for bilen enn hva den kommer til å koste, allerede mer enn to år før de får den.

Rimeligere standardmodell

Vel å merke vil det bare bli produsert 1.000 eksemplarer av Founder-edition. De fleste som bestiller bilen vil nok investere i en standardmodell.

Den koster 50.000 dollar mindre i USA, 1.573.000 norske kroner. For å få den utgaven er det nok å reservere bare 409.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer