Tesla Roadster 2

Må betale 2 millioner for å reservere super-Tesla'en

De som vil ha Tesla Roadster Founder-edition må reservere 2 millioner kroner for en bil som i beste fall kommer i 2020.

LANSERTE SUPERELBILEN: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS
LANSERTE SUPERELBILEN: Tesla-sjef Elon Musk avduket Roadster 2 under en presentasjon i California 16. november i 2017. Foto: Tesla/REUTERS Vis mer
Publisert

​​2.040.000 kroner er beløpet Tesla Norge krever reservert, for at du som kunde skal få stå på venteliste til den kommende superelbilen Tesla Roadster 2 Founder-edition, fra Amerika.

To millioner kroner. For en bil som kanskje kommer i 2020. For en bil som i USA vil koste 250.000 dollar. Tirsdagens valutakurs viser at prisen i norske kroner blir 1.967.000.

Og det kan bli en stund å vente på elbilen. I alle fall om Tesla skulle få liknende problemer som Opel, som fikk to års ventelister og måtte stoppe salget av sin Ampera-e.

Her er forklaringen på hvorfor Opel slet med å levere Ampera-e.

Om prisen for Tesla Roadster 2 blir noenlunde lik i Norge – kan kundene med andre ord ha reservert mer penger for bilen enn hva den kommer til å koste, allerede mer enn to år før de får den.

Rimeligere standardmodell

Vel å merke vil det bare bli produsert 1.000 eksemplarer av Founder-edition. De fleste som bestiller bilen vil nok investere i en standardmodell.

Den koster 50.000 dollar mindre i USA, 1.573.000 norske kroner. For å få den utgaven er det nok å reservere bare 409.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.