Låst ladeluke på e-Golf:

Må bryte opp ladeluken

Batteriet på hennes e-Golf var i ferd med å gå tomt for strøm da ladeluken plutselig ikke lot seg åpne. «Bryt den opp», var beskjeden fra verkstedet.

LADELUKE I VRANGLÅS: Det er et problem på VW e-Golf at en del ladeluker går i vranglås og ikke lar seg åpne. Den eneste måten er å bryte den opp. Skadene må eieren selv bekoste dersom bilen er eldre enn fem år. Foto: Rune Korsvoll
LADELUKE I VRANGLÅS: Det er et problem på VW e-Golf at en del ladeluker går i vranglås og ikke lar seg åpne. Den eneste måten er å bryte den opp. Skadene må eieren selv bekoste dersom bilen er eldre enn fem år. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Ladeluken hadde vært litt vanskelig å få opp de siste gangene, så bileieren trodde først at ladeluken på hennes Volkswagen e-Golf hadde frosset fast.

Dette er et kjent problem på flere elektriske biler. Det etter hvert berømte plastposetrikset – varmt vann i en plastpose for å tine isen – hjalp ikke. Luken hadde gått i vranglås og lot seg ikke åpne.

Flere forsøk på å finne en nødåpner til luken, slik det ofte er på tanklokkene på bensin- og dieselbiler, førte heller ikke fram.

- Bryt den opp!

Dermed var det bare å ringe nærmeste Volkswagen-verksted. Her var det heller ikke mye hjelp å få. Rådet var å bryte luken opp:

- Vi kjenner til problemet. Det er en feil med systemet som åpner luken. Vi må antakelig skifte en liten elmotor som åpner luken. Du må bare bryte den opp. Det er den eneste måten. Så ringer du hit etterpå og bestiller time slik at vi kan reparere den. Men vær forsiktig så du ikke skader lakken på selve bilen, var det beste rådet mekanikeren kunne gi.

Kunden må betale

Etter å ha sjekket registreringsnummeret på bilen, fastslo mekanikeren at dette var en reparasjon som ville bli dekket av garantien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer