Fornye førerkort

Må fornyes nå

Har du et førerkort som dette, må du skaffe deg et nytt i løpet av året. Hvis ikke mister du retten til å kjøre bil.

NÅ HASTER DET: Det er 60 000 bilførere som fortsatt har det gamle, rosa førerkortet som må fornyes før 1. januar. Foto: Statens vegvesen
NÅ HASTER DET: Det er 60 000 bilførere som fortsatt har det gamle, rosa førerkortet som må fornyes før 1. januar. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå begynner det å haste for 60 000 nordmenn som fortsatt har dette store, rosa førerkortet. Disse er utstedt mellom 1. april 1979 og 31. desember 1997. Etter 1. januar er de ugyldige. Du må derfor fornye det før utgangen av året dersom du fortsatt vil kjøre bil.

På mange av disse førerkortene står det en utløpsdato som kanskje er 2040, 2047 eller tilsvarende. Dette gjelder ikke, sier Ingrid Sørlie i Statens vegvesen til DinSide:

Til du blir 100

- Da disse førerkortene ble utstedt var det vanlig at utløpsdato ble satt til 100-års dagen din. Dette gjelder ikke lenger. Alle disse førerkortene er ugyldige fra 1. januar. Dersom du ikke fornyer innen nyttår, mister du førerretten til bil, sier Sørlie.

Hun forklarer at det gamle, grønne førerkortet ble faset ut for to-tre år siden, og at turen nå er kommet til det store, rosa kortet. Neste runde med fornyelse skjer ikke før i 2033. Da er det det første kortet i kredittkort-størrelse som skal fornyes.

Må ta nytt bilde

Når du nå skal fornye, må du først og fremst ta et nytt bilde til førerkortet. Det gamle konfirmasjonsbildet holder ikke lenger. Heller ikke en vanlig selfie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer