Ferie i utlandet

Må ha med i bilen

Mange skal på ferie i utlandet med bil i sommer. Da er det en ting som er viktig å ha i hanskerommet dersom du kommer i en ulykke.

BILFERIE I UTLANDET: Dette kortet, som du får fra forsikringsselskapet ditt før turen til utlandet, dokumenterer at bilen din har forsikring som dekker andre kjøretøyer og personer som eventuelt blir skadet. Foto: If
BILFERIE I UTLANDET: Dette kortet, som du får fra forsikringsselskapet ditt før turen til utlandet, dokumenterer at bilen din har forsikring som dekker andre kjøretøyer og personer som eventuelt blir skadet. Foto: If Vis mer
Publisert

Det skjer hver eneste sommer at nordmenn på bilferie i utlandet blir innblandet i ulykker og får problemer med å dokumentere at de har gyldige forsikringer som dekker skader på andre kjøretøyer eller personer.

- Vi har hatt situasjoner med telefoner fra fortvilte kunder som er innbrakt på politistasjonen etter å ha vært innblandet i en ulykke under ferieturen i utlandet. De har ikke vært i stand til å dokumentere for det lokale politiet at de har gyldig forsikring på bilen, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

Grønt kort

Han forteller at det er en ting som kan forhindre at slike situasjonen oppstår: At du har med deg et trafikkforsikringsbevis eller såkalt Grønt kort i bilen. Det er en internasjonal anerkjent dokumentasjon på at bilen din har gyldig ansvarsforsikring. Dette kortet får du ved å kontakte forsikringsselskapet ditt.

- Skal du på ferietur i Danmark, Sverige eller Finland, er dette ikke nødvendig. Normalt heller ikke i Tyskland. Her har vi gode systemer som enkelt kan bevise at bilen din er forsikret. Skal du lenger sørover, for eksempel til Italia, Spania, Frankrike, eller til land østover i Europa, vil jeg absolutt anbefale at du tar med et Grønt kort, selv om det kanskje ikke er påkrevet. Det kan være lokalt politi som ikke er helt oppdatert på regelverket, sier Clementz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.