- Må koste 1000 kroner literen

Professor mener det må til for at folk skal velge bort bilen.

BENSIN: Prisene på drivstoff må opp, mener en tysk professor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
BENSIN: Prisene på drivstoff må opp, mener en tysk professor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Den tyske professoren Gregor Bachmann, som jobber ved Humboldt-universitetet i Berlin, mener at prisene på bensin må opp for å redde klimaet.

På Twitter skriver han at drivstoffprisene øker betraktelig, men ikke nok. Selv mener Bachmann at prisen bør over 100 euro per liter, over 1100 norske kroner med dagens kurs, for at folk skal begynne å vurdere om de klarer seg uten bil.

Prisene må opp

Overfor tyske Bild utdyper professoren:

- Hvis man ønsker å beskytte klimaet via beskatning på CO₂, vil mange ting bli dyre, og folk uten mye penger vil ikke lenger kunne kjøpe det samme. Det er dessverre prisen man må betale for å beskytte klimaet.

- Dem med minst penger vil ikke lenger kunne kjøpe bil. Det skal gjøre vondt å kjøre bil hvis vi skal ha folk til å bytte til offentlige transportmidler som er mer CO₂-vennlige.

Ifølge ham selv trenger ikke de fleste som har bil, en egen bil.

- De som sier de er avhengige av en bil, er i virkeligheten ikke det. De kjører bare fordi det er bekvemt. Det går også busser og tog på landet. Kanskje ikke hvert femte minutt, men det er også prisen du betaler for å bo på landet, sier han til Bild.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.