- Må koste 1000 kroner literen

Professor mener det må til for at folk skal velge bort bilen.

BENSIN: Prisene på drivstoff må opp, mener en tysk professor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
BENSIN: Prisene på drivstoff må opp, mener en tysk professor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Den tyske professoren Gregor Bachmann, som jobber ved Humboldt-universitetet i Berlin, mener at prisene på bensin må opp for å redde klimaet.

Twitter skriver han at drivstoffprisene øker betraktelig, men ikke nok. Selv mener Bachmann at prisen bør over 100 euro per liter, over 1100 norske kroner med dagens kurs, for at folk skal begynne å vurdere om de klarer seg uten bil.

Visste du at det finnes et symbol som indikerer hvilken side bensintanken er på? Lærer du deg dette unngår du å kjøre inn med feil side. Video: Rune Nesheim. Vis mer

Prisene må opp

Overfor tyske Bild utdyper professoren:

- Hvis man ønsker å beskytte klimaet via beskatning på CO₂, vil mange ting bli dyre, og folk uten mye penger vil ikke lenger kunne kjøpe det samme. Det er dessverre prisen man må betale for å beskytte klimaet.

- Dem med minst penger vil ikke lenger kunne kjøpe bil. Det skal gjøre vondt å kjøre bil hvis vi skal ha folk til å bytte til offentlige transportmidler som er mer CO₂-vennlige.

Ifølge ham selv trenger ikke de fleste som har bil, en egen bil.

- De som sier de er avhengige av en bil, er i virkeligheten ikke det. De kjører bare fordi det er bekvemt. Det går også busser og tog på landet. Kanskje ikke hvert femte minutt, men det er også prisen du betaler for å bo på landet, sier han til Bild.

Selv bor han 14 kilometer unna arbeidsplassen sin, som han sykler til. Samtidig eier han er elbil.

Får svar

Ikke overraskende møter professoren mye motstand på Twitter.

- Når barna mine er på skolen eller barnehagen og jeg jobber 10 kilometer unna, kan jeg ikke bare ringe og si «kan dere vente 2 timer ekstra og så kommer jeg og plukker dem opp?».

En annen skriver at en økning i drivstoffprisene også vil berøre tog- og bussprisene.

- Bokostnadene vil også øke. Dette forslaget virker ikke veldig gjennomtenkt.

Samtidig får han også støtte:

- Jeg er enig. Spesielt bytrafikken vil bli bedre, skriver en av de mange som har kommentert på Twitter-innlegget til professoren.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer