Tilbakekalling Mazda

Må krype inn bakluken

Når du trykker inn knappen for å åpne den elektriske bakluken, smekker dørlåsene igjen. For å åpne dørene igjen må du krype inn gjennom bakluken.

VRANGLÅS: Låsene på alle dørene på Mazda 3 kan smekke igjen mens nøkkelen er inne i bilen. Den eneste måten å låse opp bilen igjen, er å krype inn gjennom bakluken. Foto: Mazda
VRANGLÅS: Låsene på alle dørene på Mazda 3 kan smekke igjen mens nøkkelen er inne i bilen. Den eneste måten å låse opp bilen igjen, er å krype inn gjennom bakluken. Foto: Mazda Vis mer
Publisert

Dette er ett av problemene som gjør at Mazda nå kaller tilbake 70 000 biler av modellene CX-30 og 3. Det er EUs Rapex-system (EU rapid alert system for dangerous non-food products) som melder om dette.

En feil gjør at alle dørene på bilen låser seg når den elektriske knappen på bakluken trykkes inn. Nøkkelen er fortsatt inne i bilen. Den eneste måten å åpne dørene på, er å krype inn gjennom bakluken.

Feilen skal kunne oppstå på Mazda 3, produsert mellom november 2018 og oktober 2019, ifølge Rapex.

Problemer med bakluken

Også i mars måtte Mazda kalle tilbake CX-30 på grunn av problemer med bakluken. Det viste seg at luken kunne begynne å lukke seg mens du var i ferd med å laste inn i bagasjerommet.

Totalt måtte 71 000 biler i Europa tilbake på verksted for å sjekke ut muligheten for feil og eventuelt utbedre dette problemet. Ifølge Mazda var det ingen fare for at luken skulle lukke seg helt på grunn av denne feilen.

Kan bråstoppe

På modellene CX-30 og 3, produsert i omtrent den samme perioden i 2018 og 2019, kan det også oppstå en annen feil: Bilen kan plutselig bråstoppe under kjøring, fordi Smart Brake Support-systemet aktiveres uten grunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.