Teslas monstertruck

Må vente til 2023 ...minst

Skal oppfylle Elon Musks løfte om at nye Cybertruck skal klare 80 mil. Flere tusen norske kjøpere venter.

MÅ VENTE: Bilen som Tesla-sjef Elon Musk viste fram i 2019, vil tidligst kunne komme til Europa i 2023. Hvis den i det hele tatt bli godkjent her. Årsaken til forsinkelsen skal være at Tesla vil vente til et nytt og mer effektivt batteri er klart. Foto: Tesla
MÅ VENTE: Bilen som Tesla-sjef Elon Musk viste fram i 2019, vil tidligst kunne komme til Europa i 2023. Hvis den i det hele tatt bli godkjent her. Årsaken til forsinkelsen skal være at Tesla vil vente til et nytt og mer effektivt batteri er klart. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Ikke bare blir produksjonsstarten av Tesla Cybertruck nå utsatt til neste år. Et stort volum av biler som muliggjør eksport, kommer neppe før i 2023. Det er dessuten usikkert om den kommer til Europa og Norge i de hele tatt.

På Tesla Norges hjemmeside kan du fortsatt bestille deg en Cybertruck, som Tesla-sjef Elon Musk introduserte med brask og bram i 2019. Det koster 1 000 kroner å stå på venteliste og mange nordmenn gjør det. Nøyaktig hvor mange er usikkert. Tesla oppgir aldri slike tall og gir heller ingen kommentarer om framtidige produkter.

For ett år siden sa Tesla-sjefen at 250 000 hadde forhåndsbestilt i løpet av den første uken etter visningen. Nå skal tallet være oppe i godt over en million.

6 000 i Norge

Cybertruck Owners Club har tatt mål av seg til å registrere alle som forhåndsbestiller. Ifølge denne databasen sto det 6 000 nordmenn på venteliste for ett år siden. Fortsatt er det altså mulig og bestille bilen på Tesla Norges hjemmeside, selv om det er usikkert om den noen gang kommer hit. Slik Cybertruck er presentert så langt, er den nemlig for stor til å bli godkjent etter EUs regelverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer