Machocruiser med dametekke

Den har kraft, størrelse og sjarm. Og vi mener den har dametekke ut over det normale. I vår serie "Damer tester drømmebiler" har vi prøvd Volvo XC90.

Publisert
Sist oppdatert

Familiefedre og mødre, de snur seg alle etter oss i det vi kommer. Enhver parkeringsplass og ethvert kjøpesenter renner over av lystne blikk. Som en kvinne i vår beste alder er dette ikke direkte uvant. Men denne gangen er det verken vårt vakre åsyn eller fabelaktige stil som får hodene til å vende seg. Det er nemlig ikke vårt blanke blikk de ivrige øynene søker, men doningen vi kommer kjørende i. Få ting tenner kjøpesenterpublikummet like brått som en røslig doning med plass til både barn, bikkje og bagasje, og med nok komfort til at selv herr direktør finner den verdig en plass i garasjen. Vi beveger oss rundt i en Volvo XC90 en julehandlende helg i 2003, og får masse oppmerksomhet.

Damer tester drømmebiler

Hvorfor mener vi så at denne røslige doningen hører hjemme i en testserie med temaet "Damer tester drømmebiler"? For dette er så visst ingen liten snuppete frøkenvogn av typen mange menn antar damer helst vil velge. Det viser i så fall bare hvor sneversynte slike menn er. Jenter kjører nemlig mer enn gjerne store biler, og har sansen både for plass, komfort og motorkraft. Bare ta en tur til bemidlede strøk av enhver storby, og du vil treffe trippelarbeidende damer hvis fremste hjelpemiddel mot tidsklemma er en stor bil. Sannsynligheten taler for at en av de viktigste grunnene til at jenter velger bort store biler til fordel for små, er pris. Vi er jo fornuftige vesener …

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer