Magellan Map 410

Med Map 410 leverer Magellan en håndholdt GPS-mottaker i en, relativt sett, høy prisklasse. Og forventningene skrus opp sammen med prisen.

Første møtet med Map 410 er positivt. Med GPS 315 fra samme produsenten, og til under halve prisen, friskt i minne oppdager vi fort at dette er en mer sofistikert mottaker: Blant annet har apparatet et innebygd termometer. Og etter hvert som det oppnås kontakt med satellittene dukker et lite kart opp i skjermvinduet, som bestemt hevder at vi befinner oss på Lysaker utenfor Oslo. En påstand vi kan bekrefte er sann.

Treg

Men etter en stunds bruk viser det seg at Map 410 egentlig har lite nytt å by på, sett bort fra et innebygd kart, i forhold til sin rimelige lillebror GPS 315. Du finner stort sett de samme skjermbildene og den samme informasjonen. Litt skuffende når Map 410 koster over 6.000 kroner, og dertil har et stort og tungt ytre. Og hva med kartfunksjonen? Imponerende er det at programvaren innholder hele verden på kart, med alt fra Oslos større gater til maritime fyrtårn. Ikke fullt så imponerende er det at kartet er irriterende tidkrevende i bruk. Oppdateringer og zoom-funksjonen går tregere enn man forventer i vår høyteknologiske tidsalder. Dette får oss til å spørre om Magellan her har lastet opp tyngre programvare enn maskinvaren liker?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer