Volvo Care Key

«Magisk» nøkkel skal hindre dødsulykker

Nå blir det tryggere å låne bort bilen til tenåringen.

SPESIALNØKKEL: Låser du opp bilen med denne nøkkelen, kan det hende du kun får kjøre i 50 kilometer i timen. Foto: Volvo Cars
SPESIALNØKKEL: Låser du opp bilen med denne nøkkelen, kan det hende du kun får kjøre i 50 kilometer i timen. Foto: Volvo Cars Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi allerede har skrevet flere saker om her på Dinside, vil Volvo innføre hastighetsbegrensning på alle sine 2021-modeller. Begrensningen er satt til 180 kilometer i timen.

Ytterligere begrensninger med spesialnøkkel

Det som kanskje ikke er like kjent, er at alle 2021-modellene også kommer med en ny sikkerhetsnøkkel som standard. «Care Key» skal gjøre det mulig for Volvo-eierne selv å kunne sette ytterligere begrensninger på bilens toppfart.

Det kan være for eksempel være aktuelt om man skal låne ut bilen til yngre eller mer uerfarne sjåfører - men også for deg selv, dersom du har en tendens til å kjøre for fort uten å tenke over det.

- Trygghetsfølelse

Volvo Cars mener selv fartsbegrensingen og sikkerhetsnøkkelen sender tydelige signaler om farene ved kjøring i høye hastigheter. De mener videre at funksjonene viser hvordan bilprodusentene kan ta et aktivt ansvar for å bidra til at færre blir alvorlig skadet eller omkommer i trafikken. Selskapet har et uttalt mål om at ingen liv skal gå tapt i en Volvo.

– Hastighetsbegrensningen og «Care Key» hjelper folk til å reflektere og kanskje innse at råkjøring er farlig, samtidig som de bidrar til å skape en trygghetsfølelse og støtter mer ansvarlig bilkjøring, sier leder Malin Ekholm ved Volvos sikkerhetssenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer