Maharajaens Rolls skal selges

Mye skal man se før øynene detter ut, men dette...

Maharajaens Rolls skal selges
Publisert
Sist oppdatert

OK, for de som ikke har et spesielt forhold til tradisjoner i bilverdenen generelt, og Rolls-Royces spesielt; så er kanskje ikke dette merkeligere enn mye annet.

Men for de bilinteresserte vil det her være lett å sette kaffen i vrangstrupen.

Den sorte rubin

Bilen heter DC Black Ruby Rolls-Royce Coupé. DC står for Dilip Chhabria (ja, med to h-er), en designer som blant annet har den - etter vår mening mer vellykkede - Tata Nano på samvittigheten. De to bilene har ingenting annet til felles. Maharajaen som kjøpte dette unike "mesterstykket", som kombinerer en Rolls-Royce-front med et kupé-karosseri som minner om Nissan 350Z, har lagt sin Black Ruby ut for salg.

Ikke uventet er prislappen på flere millioner kroner, mens Tata Nano til sammenligning er verdens billigste serieproduserte personbil.

Saksedører

For å gjøre massakren komplett er uhyret forsynt med tunernes våte drøm - saksedører. Vi tror både Rolls og Royce ville gått i spinn i sine respektive graver... Som nevnt er Chhabria en etablert designskaper - han er så vidt vi vet ledende på sitt felt i India og arbeider både innen personbildesign, prototyper, nyttekjøretøyer og møbeldesign. Vi har gått ham litt etter i sømmene og konkluderer inntil videre med at han kanskje burde holde seg til det mer folkelige - som han tydeligvis er god på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.