Makeløs luksuskabriolet

Ikke mange ville turt å legge hendene på en Rolls-Royce. Men det gjør Pininfarina og har laget en bokstavelig talt makeløs bil.

Publisert
Sist oppdatert

På basis av Rolls-Royce Drophead Coupé har Pininfarina laget en unik roadster ved navn Hyperion. Hyperion er navnet på en av titanene i gresk mytologi. Pininfarina er ikke alene om å hente bilnavn herfra. Også Eos som Volkswagen benytter stammer fra denne mytologien.

Spesialbestilling

Men tilbake til Hyperion, for dette er virkelig en bil for seg selv. Det hele startet med at en bilsamler ved navn Roland Hall fikk lyst på noe naboen garantert ikke hadde. Dermed sendte han en forespørsel til Pininfarina om de kunne modifisere bilen hans en smule.

Å skjære og hamre i en Drophead Coupé høres kanskje ut som ren, skjær galskap. Og det er det jo naturligvis også. Men det stoppet ikke Pininfarina som riktignok ikke er ukjent med å lage spesialversjoner av verken Rolls-Royce eller andre eksklusive merker.

Spesielle proporsjoner

Og man gikk rimelig grundig til verks. Ved første øyekast virker den ganske annerledes. For det første er baksetene kastet ut. Det gjør det mulig å flytte forsetene 40 centimeter tilbake. Dermed flyttes også frontruta bakover og det fra før enorme panseret blir enda større. Det gir plass til to små bagasjerom i tillegg til V12-motoren på 6,7 liter under panseret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer