Makeløs luksuskabriolet

Ikke mange ville turt å legge hendene på en Rolls-Royce. Men det gjør Pininfarina og har laget en bokstavelig talt makeløs bil.

Publisert
Sist oppdatert
Å skjære og hamre i en Drophead Coupé høres kanskje ut som ren, skjær galskap.


På basis av Rolls-Royce Drophead Coupé har Pininfarina laget en unik roadster ved navn Hyperion. Hyperion er navnet på en av titanene i gresk mytologi. Pininfarina er ikke alene om å hente bilnavn herfra. Også Eos som Volkswagen benytter stammer fra denne mytologien.

Spesialbestilling

Men tilbake til Hyperion, for dette er virkelig en bil for seg selv. Det hele startet med at en bilsamler ved navn Roland Hall fikk lyst på noe naboen garantert ikke hadde. Dermed sendte han en forespørsel til Pininfarina om de kunne modifisere bilen hans en smule.

Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina Vis mer


Å skjære og hamre i en Drophead Coupé høres kanskje ut som ren, skjær galskap. Og det er det jo naturligvis også. Men det stoppet ikke Pininfarina som riktignok ikke er ukjent med å lage spesialversjoner av verken Rolls-Royce eller andre eksklusive merker.

Spesielle proporsjoner

Og man gikk rimelig grundig til verks. Ved første øyekast virker den ganske annerledes. For det første er baksetene kastet ut. Det gjør det mulig å flytte forsetene 40 centimeter tilbake. Dermed flyttes også frontruta bakover og det fra før enorme panseret blir enda større. Det gir plass til to små bagasjerom i tillegg til V12-motoren på 6,7 liter under panseret.

I tillegg er stofftaket forlenget og hekken kortere. Dermed forandres proporsjonene merkbart, og tankene dras i retning av luksusbilene fra mellomkrigstiden. Så hevder da også Pininfarina at inspirasjonen er hentet fra 30- og 50-tallets artistiske biler.

Armbåndsur

Foto: Pininfarina
Foto: Pininfarina Vis mer


Innvendig er ting relativt uforandrede, men så er ikke akkurat interiøret noe som skriker etter oppgradering i utgangspunktet. Et eksklusivt ur, som kan tas ut av bilen og spennes på håndleddet, er Pininfarinas fingeravtrykk inne i Hyperion.

Kun én bil

Pininfarina Hyperion ble introdusert på den amerikanske bilutstillingen Pebble Beach Concours d'Elegance for få dager siden. Roland Halls eksemplar er det eneste som skal produseres. Dermed snakker vi om en virkelig makeløs samlerbil.

  • Store bilder ser du her.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer