Månedens lanseringer

August er en stille måned, men ikke død.

Før en bil kommer på gata får vi ofte se dem som konseptbiler. Her i form av konseptbilen som dannet grunnlag for nye A-Klassen.
Før en bil kommer på gata får vi ofte se dem som konseptbiler. Her i form av konseptbilen som dannet grunnlag for nye A-Klassen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

August er en av månedene i året med færrest lanseringer. Dette skyldes blant annet at de store tyske har ferie i nettopp august. Likevel er det åtte bilmodeller som kommer på veien for første gang denne måneden, og flere av dem er av den morsomme sorten.

Neste måned kommer det virkelige storsleppet. September har hele 16 lanseringer å by på, samtidig som det også er måneden for en av årets største messer, i Paris.

Følg med her på DinSide, så får du alle nyhetene, men før den tid er det på tide å vise til alle lanseringene for august:

Alfa Romeo 4C

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Det er langt mellom lanseringene fra det italienske entusiastmerket. Særlig om vi ser til de mer sportslige modellene. En bil det derimot er snakket lenge om er nettopp 4C, og nå er det dags. Den blir blant annet storebror til Giulietta, og lillebror til 8C. Bilen skal ha en relativt liten, men sterk motor. Slagvolumet i den midtplasserte motoren er på 1,8 liter, og maskinen leverer 300 hk. En giftig liten toseter, med andre ord.
Les mer om 4C

Audi A3

Månedens lanseringer


Det kommer et helt kobbel av nye biler i kompaktsegmentet. Først ut er Audi A3 i en 3-dørs utgave, en bil som kommer på gata her hjemme i slutten av måneden. Modellen med 5 dører kommer først sent på vinteren. DinSide har allerede prøvekjørt den nye A3, og det er en meget fin kjøremaskin Audi har skrudd sammen. Noe overraskende designelementer har den ikke, men det er heller ikke i Audi sin ånd å endre alt for mye. Bilen hører definitivt hjemme i premiumsegmentet, men det skal legges til at konkurransen i nettopp denne klassen er beinhard.
Les test av nye Audi A3

Hyundai i20

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Småbilen Hyundai i20 byr på mye bil i forhold til størrelsen, og nå kommer den i ny utgave. Vi var i Tyrkia for å prøvekjøre bilen, og den viste seg å være en god kombinasjon for pengene den koster. Likevel er konkurransen for hard til at vi syns den fortjener mer enn terningkast 4. Største konkurrent blir nok Toyota Yaris Hybrid, en bil som også skal ut på markedet i august.
Les prøvekjøringen av nye i20

Hyundai Veloster Turbo

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai Vis mer


Den koreanske bilprodusenten fant ut at de ville ha en bil med et sportslig preg. Derfor lagde de Veloster. Bilen fikk morsomme særtrekk som bare én bakdør, og et coupédesign som burde tiltale mange. Eneste hake var motoreffekt og ytelser, som ikke står helt i stil med designen. Får i ulveklær er en riktig betegnelse, men nå kommer turboversjonen, og drakten blir med ett rettferdiggjort. Det gjenstår derimot å se om det blir en fullverdig ulv i ulveklær.

Mercedes GLK (facelift)

Månedens lanseringer


Den tyske bilprodusentens minste SUV kommer i sterkt oppgradert versjon i slutten av måneden. De mest synlige endringene finnes i fronten, men den har også større endringer under skallet. Samlet er det utvilsomt endringer til det bedre, og bilen har samtidig blitt mer prisverdig. Hvorvidt det kommer til å gjøre mye med salget gjenstår fortsatt å se, for GLK har ikke fått fotfeste som en av klassen storselgere til nå.
Les vår prøvekjøring av nye GLK

Peugeot 508 RXH

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Den er ingen nyhet lenger, men det er først nå den kommer på markedet. Med et mer høyreist chassis, skjermbreddere i sort og røff plast, samt elektromotor på bakhjulene er dette en spennende bil som burde passe Norge bra. De viktigste stikkordene er diesel, firehjulsdrift og hybrid – i tillegg til 508s allerede gode skussmål, selvfølgelig. Denne har vi tro på.
Les vår prøvekjøring av 508 RXH

Toyota Yaris Hybrid

Månedens lanseringer


Dette blir en storselger, som de fleste andre bilder fra Toyota. Det er forståelig, når vi vet at den blir såpass billig at de ordinære Yaris ikke når opp på grunn av pris. Vi har prøvekjørt bilen, som også er gjerrig på forbruk. Dessverre er den langt fra så gjerrig som forbrukstallene Toyota presenterer tilsier. Men bilen har andre positive egenskaper i tillegg, og er et av de absolutte førstevalgene i småbilklassen.
Les vår prøvekjøring av Yaris Hybrid

Toyota Prius Plug-In

IKKE HEVET: Toyota Prius Plug-In Hybrid har svakere rekkevidde på vinteren, noe kjøper fikk god nok info om, ifølge FTU.
IKKE HEVET: Toyota Prius Plug-In Hybrid har svakere rekkevidde på vinteren, noe kjøper fikk god nok info om, ifølge FTU. Vis mer


Vi har kjørt Plug-In versjonen av Toyota Prius en rekke ganger, men da som en ombygd utgave av den eksisterende Prius. Nå er det duket for de ekte varene, og vi skal prøvekjøre det ferdige produktet i løpet av august. I slutten av måneden ruller de første bilen inn over landegrensene, og de første kundene kan få sine etterlengtede ladbare utgaver av Toyota Prius.
Prøvekjøring kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer