Mange biler har rett og slett ikke plass

- Gjør det umulig å overholde anbefalingene om bakovervendte bilstoler, sier tobarnspappa.

TRANGT OM PLASSEN: - Det er mulig å få et bakovervendt bilsete inn i en VW e-up, men da blir det en ubehagelig tur for passasjeren i forsetet, sier tobarnsfar Torben Skylstad (innfelt).  Foto: Privat
TRANGT OM PLASSEN: - Det er mulig å få et bakovervendt bilsete inn i en VW e-up, men da blir det en ubehagelig tur for passasjeren i forsetet, sier tobarnsfar Torben Skylstad (innfelt). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– For at man skal ha muligheten til å følge anbefalingene om å ha barna sine i bakovervendte barneseter, er det en forutsetning at det faktisk er plass til det i bilen. Det er det et mindretall av bilene som har, sier tobarnspappa Torben Skylstad (34).

Få alternativer

Torben mener at årsaken til at mange eldre barn ikke blir sikret godt nok i bilen i stor grad skyldes fravær av reelle alternativer.

– Barnestoler for de minste får man som regel plass til. Etter hvert som barna blir eldre og trenger en større bilstol, blir utvalget imidlertid markant mindre.– Selv i de fleste stasjonsvogner må man ha passasjersetet så langt fremme for å få plass til et bakovervendt bilsete, at man ikke kan ta passasjersetet foran i bruk. Det er ganske ugunstig for en familie på fire eller fem, legger han til.

Testet mange biler

Torben er pappa til Brage (snart 5) og Sondre (2,5), og forteller at det å kunne ha plass til bakovervendt barnesete var ett av kravene da familien skulle gå til innkjøp av ny bil. Selv er han 185 cm på strømpelesten, en høyde som ikke er uvanlig blant norske menn, men det bød allikevel på problemer når de skulle velge bil etter dette kriteriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer