Bilbelte:

Mange bruker bilbelte feil

Vet du hvordan bilbelte skal brukes? En undersøkelse viser at mange bruker det feil.

BILBELTE: Bruker du bilbelte riktig? En undersøkelse viser at mange bruker det feil. Foto: Andrey_Popov / Shutterstock / NTB
BILBELTE: Bruker du bilbelte riktig? En undersøkelse viser at mange bruker det feil. Foto: Andrey_Popov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I følge en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Volvo Cars og Trygg Trafikk oppgir mer enn 9 av 10 nordmenn at de bruker bilbelte.

Det er likevel mange som ikke bruker det riktig.

- Hvis ikke beltet er festet riktig i det kollisjonen inntreffer, kan det føre til alvorlige skader og i verste fall døden, sier Christoffer Solstad Steen, senior kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, i en pressemelding.

Huskeregel

Undersøkelsen viser eksempelvis at 40 prosent sjelden eller aldri tar av yttertøy før de tar på beltet, og 1 av 4 sjelden eller aldri strammer beltet over hoftekammen.

En tidligere brukerundersøkelse, utført globalt av Volvo i 2019, viste at nesten 40 prosent hadde beltet feil plassert på skulderen.

Kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway, Erik Trosby forteller at de har laget en enkel huskeregel for bruk av bilbelte, i pressemeldingen.

- Sikkerhetsbeltet skal være tett på kroppen, lavt på hoften og midt på skulderen. Det er livsviktig å bruke beltet riktig.

Slik skal bilbeltet brukes:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer