Mange elbilister dropper sommerdekkene

I fjor sommer utførte Continental en opptelling i garasjehusene til Sandvika, Strømmen og Ski Storsenter. Resultatet var nedslående.

VINTEDEKK: Tellingen til Continental viser at mange elbilister ikke bytter til sommerdekk om sommeren. Det øker risikoen for både vannplaning og skrens.  Foto: KNUT MOBERG
VINTEDEKK: Tellingen til Continental viser at mange elbilister ikke bytter til sommerdekk om sommeren. Det øker risikoen for både vannplaning og skrens. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opptellingen viste tydelige tegn på at eiere av mindre elbiler ikke prioriterer å skifte dekk.

Hele 18 prosent av elbilene brukte dekk som ikke egnet seg på sommerføre, i motsetning til 10 prosent av bilene med forbrenningsmotor.

LES OGSÅ: Her er de beste sommerdekkene

Kan være livsfarlig

- Å kjøre på sommerføre med vinterdekk kan få store konsekvenser om ulykken først er ute, fortalte Jan Ivar Engebretsen i NAF da vi omtalte temaet i en tidligere sak.

Kjører du på vinterdekk gjennom sommeren utsetter du deg selv for stor fare, mest av alt fordi du ikke merker at noe er galt før det kan være for seint.

- Vinterdekk er ikke laget for sommertemperaturer. Piggfrie vinterdekk på sommeren har en lengre bremselengde enn sommerdekk, og også kjøreegenskaper og presisjon svekkes betydelig, sier Dr. Andreas Topp, sjef for vinterdekkutvikling i Continental.

Kjører du med nordiske piggfrie vinterdekk en regnfull sommerdag øker faren for vannplaning med opptil 21 prosent, og kan inntreffe ved betydelig lavere hastigheter.

Øker rullemotstanden

I tillegg til økt fare for unødvendige situasjoner, øker også energiforbruket til bilene som kjører med vinterdekk opp mot 15 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer