Påsketrafikken

Mange fikk svi

Mange hadde det travelt med å komme hjem fra påskeferie, og ble stanset i politiets trafikkontroller mandag. Men heldigvis var ulykkene få etter høytiden

Bilene sto tett på E16 ved Sundvollen 1. påskedag. Mandag var trafikkbildet normalt, selv om UP meldte om mange forelegg for høy fart flere steder i landet. Foto: Torstein Bøe/NTB
Bilene sto tett på E16 ved Sundvollen 1. påskedag. Mandag var trafikkbildet normalt, selv om UP meldte om mange forelegg for høy fart flere steder i landet. Foto: Torstein Bøe/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politidistriktene i Sør-Norge meldte om mange kontroller og tallrike forelegg i forbindelse med avslutningen av påsken mandag.

På fylkesvei 40 gjennom Flesberg delte Utrykningspolitiet (UP) og det lokale politiet ut 36 forenklede forelegg til bilister som kjørte for fort mandag ettermiddag. I Follo voktet UP 70-sonen ved Vassumtunnelen og måtte skrive ut reaksjoner til hele 57 førere som ikke holdt seg til fartsgrensen.

Den drøyeste fartsovertredelsen kom likevel fra Indre Østfold der en UP-patrulje stanset en motorsykkelfører som holdt hele 170 kilometer i timen i 90-sonen på E18. En så grov fart vil få følger for føreren.

– Patruljen oppretter sak. Førerkortet er besluttet beslaglagt, skrev Øst politidistrikt om hendelsen.

Ved Atna i Stor-Elvdal i Innlandet skrev UP ut 30 forelegg og beslagla to førerkort under en kontroll på riksvei 3. Der ble høyeste hastighet målt til 140 kilometer i timen i 80-sonen.

Flest kjørte søndag

Ellers meldte Statens vegvesen om lite trafikk og fine forhold på veiene.

– Det virker om de fleste reiste hjem søndag. I dag har det ikke vært køer på noen strekninger, melder Vegtrafikksentralen mandag kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer