Mange glemmer å etterskru hjulmuttere etter dekkskift

- Det er bare flaks at mennesker ikke kommer alvorlig til skade.

FARLIG FORGLEMMELSE: Det kan få fatale konsekvenser om du glemmer å etterstramme etter hjulskift. Hvert år er det mange som opplever at hjulet løsner. Skjer det i høy fart, kan det både være veldig farlig og bli veldig dyrt. Det er du som er ansvarlig for at bilen din er i forskriftsmessig stand. Foto: Rune Korsvoll
FARLIG FORGLEMMELSE: Det kan få fatale konsekvenser om du glemmer å etterstramme etter hjulskift. Hvert år er det mange som opplever at hjulet løsner. Skjer det i høy fart, kan det både være veldig farlig og bli veldig dyrt. Det er du som er ansvarlig for at bilen din er i forskriftsmessig stand. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvert år det mange som opplever dette. Skjer dette under fart kan de materielle skadene bli store. Årlig mottar Gjensidige flere titalls slike skader, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige forsikring.

Det handler altså om biler som får til dels alvorlige karosseriskader fordi hjulene har løsnet under fart. Dette skjer i forbindelse med hjulskiftsesongene.

At dette er noe som rammer ganske mange, bekreftes også av en fersk spørreundersøkelse utført av YouGov for Tryg.

- YouGov har spurt over 1000 norske bileiere om bruk av bil, hvor ett av spørsmålene var om de har opplevd at hjul har løsnet like etter hjulskift. 15 prosent svarer ja på dette, forteller Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, til Dinside.

Glemmer å etterstramme

- Det skjer fordi man ikke har etterstrammet, og hjulet dermed løsner - eller fordi man har skrudd fast for mye, og da risikerer man hjulboltene knekker og hjulet løsner, sier Brandeggen videre.

Det er derfor viktig at du husker å etterstramme etter hjulskift. Og dette må du gjøre selv om du kanskje ikke legger om hjulene selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer