Mange hull i stor CO2-kampanje

I går lanserte Norsk Petroleumsinstitutt sin versjon av den store, europeiske kampanjen "Spar mer enn bare drivstoff". Mange viktige punkter glimrer med sitt fravær i kampanjemateriellet.

Publisert
Sist oppdatert

"Save more than fuel"-kampanjen er initiert av den europeiske oljeindustriens interesseorganisasjon Europia i samarbeid med Europa-kommisjonens energikommisær. Kampanjen lanseres i 29 europeiske land og hele 30 millioner brosjyrer vil bli distribuert ved Europas bensinstasjoner.

I Norge administreres kampanjen av Norsk Petroleumsinstitutt, og har fått navnet "Spar mer enn bare drivstoff". Kampanjen består av ti punkter (se hele listen her) som blant annet omhandler kontroll av lufttrykk, fjerning av unødvendig vekt, økonomisk kjøring og jevnlig oljeskift.

Les også: Hvor dyrt kan det bli? Mange aksjonerer nå mot høye drivstoffpriser

Mange hull

Den 11. februar i år publiserte DinSide Motor artikkelen "Slik sparer du penger og miljø". I denne artikkelen presenterte vi våre lesere for 33 drivstoffbesparende tips. Etter å ha sammenlignet vår egen tipsliste med Norsk Petroleumsinstitutts kampanje, viser det seg at sistnevnte har mange hull.

"Glemte" dekk, motorvarmer og strømforbrukere

Blant annet har kampanjen "glemt" å anbefale smale dekk og dekk med spesielt lav rullemotstand. Vi fant heller ingen informasjon om at det lønner seg å være forsiktig med bruken av setevarme, varmetråder, kupévifte og andre strømforbrukere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer