Teoriprøven

Mange stryker – klarer du disse?

Fire av ti møter dårlig forberedt og stryker på teoriprøven - blant annet på disse spørsmålene. Svarer du riktig?

LETT ELLER VANSKELIG?: Dette er ett av spørsmålene som flere s stryker på til teoriprøven. Svarene på oppgavene finner du til slutt i artikkelen.
LETT ELLER VANSKELIG?: Dette er ett av spørsmålene som flere s stryker på til teoriprøven. Svarene på oppgavene finner du til slutt i artikkelen. Vis mer
Publisert

Hittil i år har 75.415 personer forsøkt seg på teoriprøven til førerkortet for bil. 41 prosent, det vil si 31.296 personer, har fått «ikke bestått». Og det er de eldre som gjør det dårligst.

I aldersgruppene 15-18 og 19-22 år, klarer henholdsvis 73 og 56 prosent prøven på første forsøk. Blant de mellom 41 og 50 år som skal ta lappen, er det bare 34 prosent som klarer teoriprøven på første forsøk.

Møter uforberedt

- Veldig mange av de som tar teorien har ikke forberedt seg godt nok og må prøve flere ganger før de består. Hvis du stryker på teoriprøven, må du vente to uker før du kan ta den på nytt, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Erik Myhr i Statens vegvesen.

Han forteller at dette ikke bare er et problem for den som skal ta førerkortet, men at det også skaper lange køer i systemet.

Skaper unødvendige køer

- Hadde flere forberedt seg og bestått på første forsøk, hadde vi ikke hatt kø for å ta teoriprøven. Våre ansatte jobber både kveldstid og helg for å møte etterspørselen etter at vi holdt stengt tidligere i år på grunn av koronaen. Da er det utrolig synd at så mange kandidater møter uforberedt, sier Myhr, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer