Førerkortet:

Mange tusen må fornye før 1. januar

Førerkortforskriften er endret - her må diabetikere passe på.

MÅ FORNYES: Dersom du er diabetiker og bruker blodsukkersenkende medisiner, må førerkortet fornyes i løpet av året. Foto: Øystein Fossum
MÅ FORNYES: Dersom du er diabetiker og bruker blodsukkersenkende medisiner, må førerkortet fornyes i løpet av året. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du diabetes og bruker blodsukkersenkende medisiner? Da må du i så fall fornye førerkortet innen utgangen av 2022 dersom det er gyldig mer enn fem år.

Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Maks fem år

– Førerkortforskriften er blitt endret slik at personer som bruker blodsukkersenkende medisiner må ha helseattest med maksimalt 5 års gyldighet , sier Synnøve Vebostad i Statens vegvesen.

Den nye forskriften gjelder førerkortgruppe 1, altså klassene B, BE, A, A1, A2, AM, S og T. Kravet har kommet fordi de som bruker blodsukkersenkende medisiner med jevne mellomrom må følges opp av lege.

- Det innebærer at alle som bruker slike medisiner og som har et førerkort der det er mer enn fem år mellom utstedelsesdatoen og gyldig-til datoen, må fornye førerkortet i løpet av 2022, sier Vebostad.

Ingen digital løsning

Vegvesenet understreker at siste frist er 1. januar 2023, men råder folk til å være tidlig ute fordi det er mange som nå blir nødt til å fornye førerkortet.

Før du kan fornye førerkortet, må du få en oppdatert helseattest fra legen din. Den må enten leveres til Vegvesenet eller sendes i posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer