Test: Volvo V60 Cross Country

Mangler en ting for å bli skikkelig pop

Foreløpig bare som diesel, men kommer med bensin og to hybrider.

SMASHING: V60 CC ser helt fantastisk ut og kler faktisk godt sin ekstra høyde. Endelig er Volvo blitt ganske mye morsomme på vinterføre igjen også, selv om sikkerhetstankegangen hindrer dem fra å koble stabiliseringsprogrammet helt ut: Foto: Jamieson Pothecary.
SMASHING: V60 CC ser helt fantastisk ut og kler faktisk godt sin ekstra høyde. Endelig er Volvo blitt ganske mye morsomme på vinterføre igjen også, selv om sikkerhetstankegangen hindrer dem fra å koble stabiliseringsprogrammet helt ut: Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet Volvos mest spennende bil for nordmenn flest. Den har alle fordelene til en SUV og plass nok for en familie på fire. Vi snakker om Volvo V60 Cross Country.

Den nye V60 CC ligger størrelsesmessig tett opptil den svært populære Volvo XC70 som det nesten ble solgt 12.000 av i Norge fra 2007 til 2016. Nordmenn er fortsatt glade i stasjonsvogner i denne størrelsen, noe VW merker med Passat, Skoda med Octavia og Volvo med V90.

Ved å heve karosseriet 7,5 cm i forhold til ordinær V60 er V60 blitt et fullverdig SUV-alternativ med sine 21 cm i bakkeklaring. Volvo har spesialutviklet understellet med demping som skal forbedre fremkommelighet utenfor veien.

V60 CC fås med fire spennende motoralternativer. Først en D4 diesel på 190 hk og 400 Nm og til våren kommer T5 med toliters bensinmotor på 250 hk og 350 Nm. Senere kommer det to ladbare hybrider med toliters motorer og elmotorhjelp på bakhjulene.

De vil kalles T6 og T8 og få henholdsvis 340 og 390 hester. Vi har allerede testet den svakeste av dem og vi tror de fleste vil være fornøyd med den.

Grei plass

Interiøret er som snytt ut av øvrige modeller. Det vil si fullstendig luksusfølelse og et fåtall knapper å forholde seg til. Her er også infotainment-systemet Sensus som er enkelt i bruk når man først har gravd seg litt ned i det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer