Mann-med-hatt-bil!?!

For dere med korttidsminne: Dette er Shinari - nå ute i det fri, og kjørbar.

Foto: Mazda
Foto: Mazda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OK, det er ikke lenge siden vi skrev om denne bilen, designstudien Mazda Shinari, men det var før den ble vist i friluft - og det gjør mer enn en viss forskjell. Vi synes våre lesere fortjener å få dele disse oppdaterte visuelle inntrykkene.

Ikke nok med det: Vi har nå fått lest oss opp på temaet denne bilen er en inkarnasjon av - nemlig Mazdas nye designtema: KODO, som visstnok betyr "bevegelsens sjel."

Fisker-inspirasjon (?)

Shinari er en designoverraskelse som i linjeføring minner noe om en vi så nylig fra et annet japansk merke. Nissan presenterte nemlig, på bilutstillingen i Genève i 2009, et slående konsept ved navn Infiniti Essence. Vi var selvfølgelig der - les om det her. Som du ser er inspirasjonen delvis og utvilsomt hentet fra Henrik Fiskers geniale formgivningstradisjon med hint tilbake til hans kreasjoner for Aston Martin og den kommende hybridbilen Fisker Karma.


Prisbelønt design

Mazda har en solid historikkk når det gjelder spenstig linjeføring, noe man ikke skulle tro når man beskuer noen av de modellene som har vært solgt her i landet som enkelte generasjoner Mazda 323 og 626 - biler som ga Mazda det "mann-med-hatt"-stempelet det er så vanskelig å riste av seg. Siden den første Mazda 6 ble lansert i 2002 har Mazda-designen vunnet rundt 30 forskjellige priser og æresbevisninger rundt om i verden og produsenten fra Hiroshima er blant de mest ivrige utstillere av spektakulære konsepter og prototyper på de forskjellige bilutstillingene.

Vi har erkært oss tilhengere av merkets nyere design ved flere anledninger, senest i anledning denne testen av Mazda 6.

Vår første artikkel om Shinari finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer