Marea-etterfølger klar

Fiat Stilo SW blir en stor stasjonsvogn i kompaktklassen. Fiat har valgt Paris-utstillingen til å vise frem sin Peugeot 307-konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert
Marea-etterfølger klar
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Stilo SW er 451 centimeter lang og dermed nesten like lang som en Audi A4 stasjonsvogn (454 cm). Et bagasjerom på 510 liter er stort for en bil i kompaktklassen, den antatte hovedkonkurrenten Peugeot 307 SW kan skilte 503 liter.

Fire motoralternativer

Stasjonsvognen får de samme motoralternativene som vanlig Stilo med unntak av den aller minste bensinmotoren på 1,2-liter. Minste bensinmotor blir en 1,6-liter på 103 hestekrefter. Det andre bensinmotoralternativet er en 1,8-liter på 133 hestekrefter.

Vil du ha diesel kan du velge mellom to versjoner av en 1,9-liter commonrail-turbodiesel. Ladeluftkjøler og variabel turbingeometri sørger for at den sterkeste utgaven yter 115 hestekrefter, uten disse hjelpemidlene er resultatet 80 hestekrefter.

Særpreg

Peugeot har klart å gi stasjonsvognutgaven av 307 særpreg. Det samme har Fiat klart med stasjonsvognutgaven av Stilo. Utgangspunktet for de to bilene er ganske likt, begge er basert på moderne kompaktklassebiler med luftige kupeer.

Marea-etterfølger klar

Stilo SW kommer til Norge utpå våren 2003, og det er ennå ikke klart hvilke motoralternativer den norske importøren vil satse på.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Fiat-nyheter
  • Her finner du våre Fiat-tester
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer