Familietest: Audi e-tron 55 Sportback S-Line Quattro (Edition One)

Markedets lekreste

Vi har tatt med oss det som vi mener må være den lekreste elbilen på markedet, på en avgrenset «påsketur». Kan Audi e-tron 55 Sportback nå sekseren på terningen?

AUDI E-TRON 55 SPORTBACK S LINE: Den nye elbil-modellen til Audi er et vakkert syn for øyet. Foto: Øystein B. Fossum
AUDI E-TRON 55 SPORTBACK S LINE: Den nye elbil-modellen til Audi er et vakkert syn for øyet. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan bare slå det fast med én gang: Audi e-tron er en gedigen suksess i Norge. Med 3.754 solgte biler i 2020 og øverst på registreringsstatistikken i alle årets tre måneder, er det hevet over enhver tvil at den luksuriøse elbilen er akkurat det nordmenn ønsker seg.

Alle disse bilene er av den «vanlige» SUV-en, i én av de to variantene med tilnavnene 50 (71 kWt-batteri) og 55 (95 kWt-batteri).

Nå kommer snart kupéversjonen, Sportback, som importøren venter å bidra til populariteten. Det er denne vi har tatt med oss på familietesten vår. Bilen Møller Bil har lånt oss er en topputstyrt Audi e-tron 55 Sportback S Line Quattro (Edition One), til en totalpris på rett under millionen (974.100,-).

Med det minste batteriet og standard utstyr kan du imidlertid få Audi e-tron Sportback (50) fra 518.600 kroner.

Mister bagasjeplass

Vi sitter i utgangspunktet veldig godt i bilen. All på- og avstigning, samt lemping av bagasje og utstyr, er enkelt i en SUV. Plassen i e-tron Sportback oppleves imidlertid noe begrenset - alt tatt i betraktning.

De offisielle tallene forteller at bagasjerommet skal få plass til 615 liter. Med setene nede blir dette utvidet til 1655 liter. Vi noterer oss at det sammenlignet med ei stasjonsvogn er i høyden den sporty SUV-en vinner plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.