BMW 635 CSi

Marta drømte lenge om en BMW ...

For henne er ikke diamanter kvinnens beste venn, men en gammel BMW 6-serie!

BMW 635 CSI: Marta Szulen har drømt om en BMW 6-serie lenge - spesielt den hun har nå! Foto: Alexander Wallem
BMW 635 CSI: Marta Szulen har drømt om en BMW 6-serie lenge - spesielt den hun har nå! Foto: Alexander Wallem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har en av arten boende i huset mitt – en dame som ser ut som hun egentlig bare kan like Range Rover Evoque, drikke pen-kaffe og ha ekstremkontroll på siste versjon av sminkespeil.

Så feil kan man ta. Hun kjører Mini Cooper, har BMW E30 325i cabriolet i garasjen, og før hun begynte sitt arbeidsliv på Solstrand Hotel og Bad, kjørte hun bergingsbil.

Det er noe spesielt med det å se en dame - kvinne eller jente, kall det hva du vil - bak rattet på en biltype av entusiastkaliber. Som Marta. En knapt 26 år gammel blondine som har falt pladask for en 41 år gammel bil.

På gamlemåten

BMW E24 regnes i dag som en av de vakreste sportskupeene i verden. 6-serien var arvtageren til CS og CSL – som ble til da et forslag om å endre takhøyde på nevnte samleobjekter for å gjøre det enklere for kundene å stige inn i dem.

Bob Lutz, den gang visepresident for salg og markedsføring hos BMW, syntes den ideen var helt på kanten og satt seg til å tegne et utkast av det som kunne bli en helt ny modell. I 1976 gikk den i produksjon, som BMW 630CS og 633CSi.

I 1978 kom en litt sterkere utgave, i 635 CSi, da med 3,4-ettellerannet liters rekkesekser, med større boring og kortere slaglengde og 218 hestekrefter. Ny type 5-trinns Getrag-girkasse, en hekkspoiler og uten tåkelys i frontspoileren – de to elementene var små endringer gjort for å øke marktrykk. Faktisk reduserte endringene i hele 15 prosent mindre løft i forhold til de øvrige E24-modellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer