Maserati Gran Turismo MC Stradale

225 hestekrefter - per person.

Foto: Maserati
Foto: Maserati Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stradale betyr gateversjon. Med andre ord, Maserati Gran Turismo MC Stradale er en gateversjon av Raceren Gran Turismo MC. I motsetning til "vanlige" GranTurismo har denne bilen ikke to pluss to seter, men er en ren toseter.

Mer luksus

Maserati som merke er den mer luksus-betonte, elegante fetteren til Ferrari, som stort sett har levert de råeste og raskeste bilene av de to siden de ble en del av det samme konsernet. Forholdet kan minne om det som eksisterte mellom Aston Martin og Jaguar mens de to britiske produsentene var eid av Ford-konsernet.

Over 300

Derfor er det oppsiktsvekkende heftige saker Maserati skal vise på Paris-utstillingen. Dette blir kronen på verket i Gran Turismo-serien - i hvertfall hva angår ytelser. Det er en registrerbar racer med aner fra løpsbiler som GT4 og Trofeo GranTurismo MC-versjonene. (Ferrari gjorde noe tilsvarende med sin modell 430 Scuderia). Maksimal effekt fra V8-motoren på 4,7 liter er nå 450 hestekrefter. Dermed skal denne gateraceren greie over 300 kilometer i timen og bli den sterkeste, letteste og raskeste modellen fra Maserati.

Ikke skremmende dyr

Bilen skal som nevnt vises i Paris om kort tid, og skal komme i salg tidlig i 2011. MC Stradale skal få en prislapp på cirka en million kroner i hjemlandet - altså en god del rimeligere enn de heftige fetterne fra Ferrari. Beregn vel 2,5 millioner med norske avgifter.

Maserati introduserte tidligere i år en nydelig åpen sportsbil ved navn GranCabrio. Se den her!

Det finnes en mer spektakulær versjon av Maserati Gran Turismo. Den kan du lese om her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer