Test: Kia Sorento 2,2 CRDi 4WD

Masse plass og mye utstyr

Endelig er den er i ny versjon - og vi har testet bilen som kjemper om å bli Årets bil i Dagbladet/Dinside.

NORGESAKTUELL? Kia Sorento er tilbake i fjerde generasjon og du kan velge mellom ladbar hybrid og diesel. Fysiske forskjeller er minimale, men dieselen trekker mer på kroken, mens den ladbare blir vesentlig billigere. Vi viser deg plass og seteløsninger i videoen. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia Sorento har akkurat kommet i ny versjon, foreløpig bare som diesel. I mars kommer den ladbare hybriden. Bilene er så å si identiske, men den ladbare er litt sprekere, tar 1000 kg mindre på kroken, har noen få cm høyere gulv i midtraden og mister noen liter fra det allerede lille rommet under bagasjerommet.

Sorento er ellers ny fra innerst til ytterst, inkludert den helt nye 2,2 liters dieselen og 8-trinns girkassa. Utseendet er typisk høyt og tøft og litt amerikansk.

Det er lett å tenke en litt nedskalert Ford Explorer, særlig når den leveres ut i tilnærmet Ford-blå metallic. I USA får du Black Pack med sorte felger og alle cromedetaljer i blank sort, Det gjør den mye mer bøllete.

Utseendet skremmer ingen, men er tradisjonelt og ikke sjokkerende nytt. Designen skjuler godt at dette er en sjuseter der forholdsvis voksne kan sitte på alle tre seterader.

Diesel-versjonen har 20 tommere som standard.

Full pakke

Kia er kjent for mye utstyr, og her overleverer de på en rekke artige funksjoner man kanskje ikke bruker så mye, men også noen skikkelig bra. Selvfølgeligheter som varme i ratt, kjøling i stjert, 360-kamera, er på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer