Mastodont og arbeidsjern

Det er uvant å kjøre en såpass stor bil, men det er fullt mulig å venne seg til det. Vi regner med at det er de mest motiverte som går til anskaffelse av en slik kjempebil og dermed burde det også gå greit.

Publisert
Sist oppdatert

Det er bare å bli klar over det med en gang at dette ikke er enoe småtteri. Vi har kjørt den korte utgaven og den måler 5,78 meter. Den lange modellen av Ram måler hele 6,34 meter i total lengde.

Det drar

Dodge Ram leveres ikke med V8 dieselmotor. I Ram blir du avspist med en rekkesekser på 5,9 liter. Den er ingen direkte slappfisk, men går greit. Toppeffekten er solide 305 hestekrefter og makismalt dreiemoment er 752 newtonmeter ved 1.400 omdreininger. Motoren er også utstyrt med fire ventiler per sylinder og dieselinnsprøytning fra felles reservoar (Common Rail). Stort sett så ligger turtelleren under 2.000 omdreininger og selv om maks effekt er plassert på 2.900 omdreininger er det ikke noe poeng i å presse turtallet så langt oppover. Til vanlig kjøring klarer du deg greit med normalt gasspådrag, men skulle det haste veldig kan du ta i bruk kick-down- funksjonen. Forbikjøringer er heller ingen stor heksekunst bare du beregner litt god plass i bredden.

Et snev av drivstofføkonomi.

Det er faktisk mulig å kjøre Ram på cirka en liter per mil hvis du holder en jevn fart på 80 kilometer i timen. Skulle du derimot finne på å bruke alle kreftene går det fort 1,7 liter per mil. Totalt regner vi med at Ram er litt mer drivstoffgjerrig enn V8-konkurrentene. Sammenligningsgrunnlaget begrenser seg til Ford F-250 med 7,3 liters V8-motor som vi kjørte i fjor, men den brukte mer. Denne motoren er nå erstattet med en 6 liters V8-motor i stedet. Dieseltanken på Ram rommer hele 128 liter så uansett er det ikke ofte du må inn til tanking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer