Mastodont og racer i ett

Den mest ivrige og sannsynligvis beste Mercedes-foredleren slår til igjen.

Foto: Brabus
Foto: Brabus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok fåfengt å spekulere i det, men vi har en litt irrasjonell følelse av at, hvis man krysset en kamp-okse med en fullblods veddeløpshest, ville man få dyreverdenens svar på denne bilen.

Brabus-bilene overtar der såpass heftige maskiner som de Mercedes AMG produserer, gir seg.

Brabus GL 63 Biturbo heter denne bilen, som - i tråd med Brabus' hovedfilosofi - er bortimot så politisk ukorrekt som det går an å bli i 2010.

AMG har kastet hansken

Brabus evner som få andre bilprodusenter av typen "modifiserere" å imponere oss med sin gjennomførte grad av utnyttelse av potensialet til biler som var imponerende i utgangspunktet. Nå har den Bottrop-baserte Mercedes/AMG-spesialisten ytterligere utvidet sitt utvalg av spennende über-fartøy med sin spesielle versjon av den svære firehjulstrekkeren Mercedes GL.

Først har Brabus gjort det AMG faktisk hittil ikke har gjort; de har puttet 6,2-liters V8-motoren kjent fra andre AMG-produkter under panseret. Først har de imidlertid modifisert den på sin måte med en egenutviklet biturboløsning med omvendt agerende luftstrømmer i turbinene på de to sylinderrekkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.