Måtte ta grep

- Ser positiv utvikling.

SKILT: Den nye ordningen gjorde det enklere, men fikk en bivirkning som gjorde at vegvesenet måtte ta grep. Foto: NTB
SKILT: Den nye ordningen gjorde det enklere, men fikk en bivirkning som gjorde at vegvesenet måtte ta grep. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor lanserte Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Med den nye løsningen kan man beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Det framfor et fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og levere skiltene.

Dette har - som vi har skrevet tidligere - gitt en uheldig bivirkning.

- Flere glemmer å registrere bilen og det kan fort bli en dyr forglemmelse. Vi ser en økning i antall avregistrerte og uforsikrede kjøretøy i trafikken. Om du bruker et kjøretøy som er avregistrert får du et gebyr på 5000 kr og skiltene blir inndratt, advarte Heidi Øwre i Statens vegvesen til DinSide tidligere i år.

Nå meldes det imidlertid om en bedring i situasjonen.

- Tidligere i år så vi en økning i antall avregistrerte kjøretøy på veien, og vi satte derfor inn flere tiltak for å sikre god informasjon til kundene, både i samarbeid med forsikringsbransjen og gjennom en informasjonskampanje. Vi ser nå en positiv utvikling med færre avregistrerte kjøretøy i trafikken, sier seksjonsleder Heidi Øwre i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.