Maverick omsider til Norge

De høye firehjulstrekkerne blir mer populære for hvert år. Nå skal Ford forsøke å ta andeler av små-SUV-salget.

Publisert
Sist oppdatert

I USA har Ford satset stort på ulike SUV-modeller, og biler som Explorer, Expedition og Excursion er populære fremkomstmidler blant amerikanske familier. Enkelte utgaver av disse modellene har også funnet veien til Norge, ikke minst Excursion, som en periode ble solgt som lastebil med fem seter.

Eurpeisk utgave av Escape

Men den norske Ford-importøren har manglet en SUV i 300.000-kronersklassen, en av de raskest voksende bilklassene i Norge. Dette har falt Ford-forhandlerne tungt for brystet og importøren har mottatt en rekke forespørsler om å ta inn Ford Maverick, den europeiske utgaven av Ford Escape.

Maverick, som er engelsk for fri og uavhengig, var i utgangspunktet kun beregnet for de tyske, britiske og sveitsiske markedene. Men nå har altså den norske Ford-importøren fått klarsignal for å hente Maverick hit til landet.

I familie med Tribute

Hva slags bil er Maverick? Jo, egentlig er Maverick den samme bilen som Mazda Tribute. Det betyr at Maverick er en firehjulsdrevet og relativt høy - 177 centimeter. Lengden er 442 centimeter og bredden 182. Inngangsmodellen er utrustet med en toliters rekkefirer som yter 124 hestekrefter og 175 Nm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer