Maybach:Kolossal Mercedes

Mercedes har lange tradisjoner for å bygge luksusbiler, og fabrikken har nå besluttet å ta skrittet helt ut ved å fortsette utviklingen av prototypen Maybach med tanke på fremtidig produksjon. Dette blir en luksusbil helt utenom det vanlige, og det er på det rene at konkurrentene heter Daimler og Rolls Royce.

Maybach:Kolossal Mercedes
Publisert

Navnet "Maybach" er solid forankret i det tyske konsernet. Den nye toppmodellen henter navnet sitt fra designeren Wilhelm Maybach (1846 - 1929). Sammen med Gottlieb Daimler var Wilhelm Maybach mannen bak de første forbrenningsmotorene i Daimler Motorenwerke - forløperen til dagens Daimler-Benz konsern.

Maybachs sønn, Karl, brukte farens motordesign da han i 1921 startet egen bilproduksjon, og det var familieforetaket Maybach-Motoren GmbH som sto bak forløperen til dagens Maybach - en luksubil med samme navn som var 1930-tallets ultimate luksusbil. Daimler-Benz kjøpte opp Maybach-Motoren i 1961, og firmaet har siden den gang vært en del av konsernet.

Ingen konkurrent til dagens modeller

- Maybach skal bli et mesterverk innen bilteknologi, og skal sette nye standarder for lukusutstyr og ingeniørkunst", sier Jürgen Schrempp, styreformann i Daimler-Benz. Selv om Mercedes allerede har store og luksuriøse biler på modellprogrammet, er han ikke redd for at Maybach skal stjele kunder fra S-klassen.

- Som med Maybach Zeppelin på 30-tallet, og Mercedes-Benz 600 Pullmann inntil 1981, når dens produksjon opphørte, vil Mercedes Maybach bli bygget for hver enkelt kunde i en veldig liten og veldig ekslusiv serie, sier professor Jürgen Hubbert - ansvarlig for personbilproduksjon i konsernet - i en pressemelding fra styret for Daimler-Benz. Maybach vil bli bygget ved Mercedes' fabrikk i Sindelfingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer