Mazda 2 til Norge

Nye Mazda 2 vil koste 180.000 kroner og skal utfordre småbiler som Volkswagen Polo, Toyota Yaris og Honda Jazz.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 2 ble introdusert allerede i fjor vår, men kommer altså ikke til Norge før nå. Årsaken til forsinkelsen er at Mazda selv har overtatt importørrollen fra Kolberg Motors, som de siste årene har importert både Mazda og Hyundai.

Nå er altså den nye småbilen på plass, men foreløpig kun i én versjon. Skal du kjøpe Mazda 2 må du pent finne deg i å velge Mazda 2 Comfort, som leveres med en 1,2-liters motor på 75 hestekrefter.

Ikke full-utstyrt

Bilen er ifølge pressemeldingen utrustet med manuelt klimaanlegg, integrert radio (uten CD-spiller), fire kollisjonsputer, isofix-fester i baksetene, fjernbetjent sentrallås og elektriske vindusheiser foran. Men bilen mangler utstyr som CD-spiller, elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og dybdejusterbart ratt.

Liten motor

Mazda-motoren er også relativt liten. Den yter riktignok 75 hestekrefter, men med et slagvolum på bare 1.242 kubikkcentimeter blir ikke dreiemomentet voldsomt. Mazda 2-motoren yter bare 110 Nm ved 4.000 o/min. Det tar også 15,1 sekunder før bilen er oppe i 100 kilometer i timen.

Voksne mål

Til gjengjeld er Mazda 2 noe større enn det som er vanlig i småbilklassen. Mazda 2 er 392,5 centimeter lang og 168,0 centimeter bred og dermed like lang og bred som Polo, en av klassens største biler. Men i motsetning til Polo, som bare er 142 centimeter høy, kan Mazda 2 skilte med 154,5 centimeter. Dermed vil nok Mazda 2 oppleves som en av de absolutt største bilene i småbilklassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer