Mazda 3 konsept

Mazda bruker bilutstillingen i Genève til å vise en konseptbil som kan være avløseren til Mazda 323.

Publisert
Sist oppdatert
Mazda 3 konsept

Mazda 3 konsept

  1. Store bilder
Mazda 3 konsept


Mazda har for lengst skjønt at det måtte en snuoperasjon til for å bringe Mazda tilbake på banen.

Godt i gang

Mazda startet omveltningen med Mazda 6 som kom på markedet sommeren 2002, og som har fått en veldig god mottakelse. Denne bilen konkurrerer for eksempel mot Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volkswagen Passat.

Nå til våren kommer Mazda 2 som er en bil i småbilklassen. Den vil få Volkswagen Polo, Ford Fiesta og Honda Jazz som konkurrenter. I Geneve i 2002 ble denne bilen vist som en konseptbil og het da MX Sport Runabout.

MX Sportif som vises nå vil hete Mazda 3 når den kommer på markedet og er en bil i Golf-klassen. Den vil i tillegg blant annet konkurrere med Ford Focus, Opel Astra og Peugeot 307.

Mazda RX-8 blir Mazdas andre tunge lansering etter 6, og Mazda 2 blir den tredje. Mazda 3 blir dermed den fjerde bilen i rekken. Den blir Fords første bil på den nye kompaktklasseplattformen. Ny Ford Focus og ny Volvo S/V 40 vil også få denne plattformen.

Store bilder finner du her.

TEST: Mazda 6 1.8 sedan.
TEST: Mazda 6 1.8 stasjonsvogn.
Mazda 2.

Her finner du en oversikt over alle våre biltester

Relaterte artikler

  • Her finner du våre Mazda-tester
  • Her finner du flere Mazda-nyheter
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer