Mazda 5: De første bildene

Med modellbetegnelsene Mazda 2, Mazda 3 og Mazda 6, ligger det i kortene at både Mazda 1, 4 og 5 er på vei. Nå viser det seg at Mazda 5 er først ut.

Publisert
Sist oppdatert

I mars i år omtalte vi Mazdas konseptbil MX-Flexa og tippet at denne bilen etter hvert ville bli lansert som Mazda 4. Nå viser det seg at MX-Flexa bar i seg mange av genene til Mazda 5, som vil bli vist på Paris-utstillingen neste måned.

MX-Flexa var 447 centimeter lang og beveget seg dermed i øvre del av fleksibilsegmentet. Hvis Mazda 5 blir like stor, vil den altså være litt større enn de antatte viktigste konkurrentene - Volkswagen Touran, Toyota Corolla Verso, Renault Grand Scenic og Opel Zafira. Dette vil imidlertid ikke være unikt for Mazda. Mazda 3 er hele 22 centimeter lengre enn Volkswagen Golf.

Skyvedører

Mazda har foreløpig sluppet svært lite informasjon om bilen. Men det som er klart, er at Mazda 5 vil kunne romme inntil syv personer og at bilen vil være utrustet med praktiske skyvedører. Denne dørløsningen vil kunne bli et viktig fortrinn sammenlignet med konkurrentene, som alle har ordinære dører.

Mazda opplyser også at motorpaletten vil omfatte fire motorer, hvorav to dieselmotorer.

Høsten 2005

Mazda lover å slippe mer informasjon om Mazda 5 den 23. september. Det vil imidlertid ta sin tid før Mazda 5 er på plass hos norske forhandlere. Den norske importøren regner ikke med å kunne levere bilen før høsten 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer