Mazda CX-5: Tøffing fra Mazda

Det nærmer seg markedslansering for Mazdas spennende folke-SUV med SkyActiv-teknologi.

Interiøret i CX-5 er klassisk Mazda, ryddig, men ikke særlig spennende. Foto: Mazda
Interiøret i CX-5 er klassisk Mazda, ryddig, men ikke særlig spennende. Foto: Mazda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Mazda har vært sene til å delta i den populære bilklassen med kompakte og forholdsvis rimelige SUVer, såkalte folkeSUVer. De aller fleste konkurrentene har allerede biler her og det blir en tøff jobb for CX-5 å slå seg inn blant disse.

Storebror CX-7 har vært for stor og dyr til å utgjøre noen virkelig trussel mot biler som Volkswagen Tiguan, Hyundai ix35 og Mitsubishi ASX.

Lik konseptbilen

CX-5 er likevel ingen overraskelse. Konseptbilen Minagi ble vist på Genève-utstillingen i vår og som ventet ligger den produksjonsklare bilen svært tett opptil konseptbilen designmessig. For det meste dreier forskjellene seg om detaljer som lykter og speil. Hovedtrekkene er de samme.

Setter tonen

Det betyr CX-5 blir en kompakt SUV med en ganske tøff og sporty fremtoning. Mazda-designen har de siste årene gjennomgått en subtil utvikling mot stadig mer dynamisk linjeføring og referanser til tradisjonell japansk formgivning, noe CX-5 tydelig bærer preg av. Mazda indikerer at CX-5 er først ut i rekken av biler med det nye designspråket, som den spektakulære konseptbilen Shinari initierte. CX-5-designen kan dermed bli toneangivende i tiden fremover for flere Mazda-modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer