Mazda Di-Diesel

I sin presentasjon av motoren er selvfølgelig ikke den japanske bilprodusenten snauere enn at de utroper motoren til den mest drivstoffvennlige, kraftigste og mest stillegående motoren i sin klasse. Det er påstander vi ikke kan ta stilling til før Mazda 626 2.0 Di kommer til det norske markedet tidlig kommende vinter.

Mazdas turbo-diesel er en avansert og kompakt konstruksjon. Klikk her for større bilde
Mazdas turbo-diesel er en avansert og kompakt konstruksjon. Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Teknisk sett er det likevel ingen tvil om at Mazda har gjort en grundig jobb. Motoren har fire sylindre (1998 ccm) med fire ventiler pr. sylinder. Boring og slaglengde er lik (86 x 86 mm). Fra 2 liters slagvolum henter dermed Mazda ut 100 hk(74 kW). Det er et lavere effektuttak enn hva for eksempel Audi henter ut av sin 1,9-liters Tdi med 110 hk.

Til gjengjeld byr Mazda-motoren på et imponerende dreiemoment - hele 220 Nm er tilgjengelig i et turtallsområde fra 1.800 til 3.000 o/min. Det er langt høyere enn de fleste konkurrentene kan stille opp med. Et høyt dreiemoment bidrar til å gjøre kjøringen avslappende, og ikke minst bidrar det til et lavt drivstoff-forbruk. Etter den nye EU-standarden er Mazda 626 2.0 Di testet til å ha et forbruk på 0,52 l/mil ved kombinert kjøring (landevei 0,45 l/mil/by 0,64 l/mil)

Luftige strømmer

Diesel er tyngre og krever høyere trykk for å forbrenne enn bensin. Derfor er det viktig at dieselen "dusjes" inn i lufthvirvler under høyt trykk for å få til en så komplett forbrenning som mulig. Høy utnyttelse av diselen gir økt effekt, høyere dreiemoment og lavere forbruk og utslipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer