Mazda med Toyotas hybridteknologi?

Mazda forhandler med Toyota om å låne deres hybridteknologi i sine fremtidige modeller.

Mazda med Toyotas hybridteknologi?
Publisert
Sist oppdatert

Det er den japanske avisen Nikkei som melder at Mazda og Toyota er i forhandlinger om en slags leasingavtale. Nikkei gjengis i store deler av bilpressen, deriblant svenske Teknikens Värld.

Mazda har per i dag ingen hybridbiler og har de seneste årene heller fokusert på dieselmotorer og alternative drivstoff. Nå virker det imidlertid som man innser at man også må komme med en elektrisk løsning hvis man skal henge med i fremtidens bilmarked.

Ikke nytt

Toyota er den produsenten med mest erfaring med hybridteknologi og kan hjelpe Mazda med motorer, batterier og andre nødvendige deler, mot betaling. Et slikt type samarbeid er for øvrig ikke noe nytt. Nissan nyter i dag godt av en tilsvarende ordning med Toyota, på det amerikanske markedet.

Prius leder an

Toyota har akkurat lansert sin nye Prius, markedets klart beste hybridbil og utvilsomt blant de vasseste miljøoptimert bilene som selges i vanlige butikker i dag. Dette fører trolig til at flere produsenter kan bli nødt til å vende seg til Toyota for hjelp. De fleste store produsentene er imidlertid i gang med sine egne løsninger, selv om vi nok må vente et par år før det virkelig begynner å bli mange hybridbiler å velge mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer