Mazda MX-5

Mazda har vært effektive de siste årene når det gjelder å lansere nye modeller. I den nærmeste tiden skjer det enda flere spennende ting i Mazda-leieren. Mazda vil i følge våre spioner lansere både en SUV og MX-5 til neste år.

Publisert
Sist oppdatert

Som dere kan se av disse ferske bildene av MX-5 vil ikke Mazda gjøre store forandringer på sin suksessroadster. Noe av det lille vi har klart å plukke opp er at den skal bli litt større. Utvendig skal den beholde sine klassiske linjer, mens en større oppgradering skal være på vei innvendig.

Motor

Det er mulig dagens motor med 1,8-liters slagvolum vil følge med over til den nye modellen. Nå gjør det MX-5 til en sprek bil med en 0 til 100-tid på 8,4 sekunder. MX-5 er også godt kjent for sine svært underholdende kjøreegenskaper, og det vil være viktig for Mazda å beholde disse på den nye modellen. Spionene regner med at MX-5 vises i Geneve til våren, og at den vil være på det amerikanske markedet allerede til sommeren. For Norge sin del så ligger vi gjerne et år etter USA.

SUV

Vi har lenge lurt på hva Mazda skal finne på når de gjelder SUV. De fleste japanske bilprodusentene har taket på dette, og på en presentasjon av flere Mazda-modeller tidligere i høst ble vi litt klokere. Tribute ble fullstendig forbigått i denne sammenhengen og representanter fra Mazda i Tyskland kunne fortelle at en SUV er på vei. Det skal visstnok bli en modell som er større og dyrere enn for eksempel RAV4 og CR-V. Mazda sier selv at det blir en bil de selv sammenligner med BMW X3. Dessverre har vi ikke bilder av denne bilen, men en konseptmodell er på vei. Den skal kanskje vises allerede i Detroit tror spionene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer