Mazda: Oppgraderer MX5 - kommer kanskje med V6

Siden 1989 har Mazda solgt ikke mindre enn 565.000 MX5 på verdensbasis, og MX5 er nærmest for en kult-gjenstand å regne i mange miljøer, det finnes også en lang rekke aktive MX5-klubber, blant annet i Norge.

Publisert

Mange MX5-eiere har lagt ned tid, penger og krefter på å style sin MX5 ytterligere. Det skulle det bli mindre behov for med den nye modellen, som har langt heftigere luftinntak og støtfangere som nå har hentet designelementer fra blant annet flaggskipet Xedos 9. På det japanske hjemmemarked er bilen også tilgjengelig i "RS"-utgaver (se bilde) med egne felger og dekk i dimensjonen 205/45R16. Også lykter og dører er endret i den nye modellen.

Mer pepper under panseret

I MX5-miljøer er det også nokså utbredt å trimme motorene, uvisst av hvilken grunn. Også det blir det enda mindre grunn til, blant annet fordi Mazda nå har utstyrt 1,8-literen med variable ventiltider. Dermed blir ytelsen 160 hk/170 Nm mot dagens modell med 140 hk/162 Nm, i følge Mazda i Japan. Denne opplysningen mottsat med en viss skepsis hos den norske importøren, som foreløpig har fått oppgitt ytelsene til 143 hk/168 Nm for 2001-modellen av Mazda MX5.

De japanske ingeniørene har også redesignet eksosanlegget for å gi bilen en mer sportslig lyd…

At akselerasjon og toppfart bedres (over hele turtallsregisteret) er så sin sak, Mazda melder også om oppgraderte bremser. Og da skulle behovet for bedre sidestøtte være tilstede under aktiv kjøring, og joda -- setene er oppgradert med kraftigere sidevanger de også. Fra tyske nyhetskilder meldes det at Mazda jobber med å plassere sin 2,5-liters V6-motor med 200 hk under panseret i MX5, men dette bekreftes ikke fra offisielt hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer