Mazda skuffer i kollisjonstest

De siste kollisjonstest-resultatene fra Euro NCAP inneholder både overraskelser og kreative løsninger.

Publisert
Sist oppdatert

Den største overraskelsen blant resultatene som ble publisert av Euro NCAP i går, er at Mazda gjør det så svakt. Den populære mellomklassebilen Mazda 6 oppnådde kun 26 poeng, 1 poeng over kravet for fire stjerner. Lillebror Mazda 2 fikk kun 25 poeng og var dermed faretruende nær et tre-stjerners-resultat.

Fire stjerner et nederlag

Renault Laguna var i 2001 den første bilen som oppnådde fem stjerner hos Euro NCAP. Siden den gang er det flere enn ti biler som har gjort det godt nok til at de kvalifiserer til medlemsskap i femstjernersklubben. Det at såpass mange biler har oppnådd fem stjerner, betyr at listen nå legges høyt og alt annet enn fem stjerner i praksis er et nederlag.

Spøker for Golf

Derfor er nok heller ikke sikkerhetsavdelingen hos Audi helt fornøyd. Nye A3 oppnådde nemlig ikke mer enn 29 poeng, noe som betyr at A3 må klare seg med fire stjerner. For bare et par år siden ville 29 poeng vært et sterkt resultat i kompaktklassen. Men med tanke på at kompaktklassebilen Renault Megane i år oppnådde 33 poeng og dermed kan smykke seg med fem stjerner, er nok A3-resultatet skuffende for Audi. Ikke minst med tanke på at den langt viktigere bilen Volkswagen Golf er bygget på samme plattform som A3, noe som betyr at det spøker for Golf, som snart skal i ilden hos Euro NCAP. Hvis Golf ikke oppnår fem stjerner, vil dette være et prestisjenederlag for Volkswagen-konsernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer